Hopp til innhold

Forhåndsoppgaver

Med litt forberedelser kan det fort bli mer moro i helgen, det blir større utbytte, og det kan også gjøre det lettere å ta vare på nye kontakter man møter i løpet av helgen.

Her følger noen forslag til aktiviteter som kan gjøres før JOTA-JOTI helgen.

Småspeidere

Lær å bokstavere. La speiderne begynne med navnet sitt. Klarer de mer så kan de bokstavere slike ting som gruppens navn, patruljenavn m.m. Det er lov å bli flink til å bokstavere.

Fortell speiderne litt om hva som skal skje og hvordan vi snakker i radio. Det kan være moro å tørtrene litt.

Snakk med speiderne om hvordan de bruker internett hjemme og på skolen. Snakk om farer og forholdsregler, og litt om hva vi skal gjøre på JOTI.

Troppen og roverne

Lag en hjemmeside for JOTA-JOTI, enten i tilknytning til gruppas egne sider, eller lag en ny. Den trenger ikke være veldig fancy, men kan inneholde enkel informasjon om troppen og hva dere gjør gjennom JOTA-JOTI helgen. Hvis dere får det til, så er det moro med live webcam fra speiderrommet, og med gjestebok. Under JOTA-JOTI kan dere fortelle alle dere fortelle om hjemmesiden til alle dere snakker med.

Lag en historie som kan fortelles på JOTA-JOTI. På radio er det ofte stakkato å bare si jeg heter... og jeg bokstaverer..., mine hobbyer er.... Da er det til stor hjelp om det lages en historie på forhånd som kan leses opp.Tilsvarende kan det være moro å finne på noen morsomme historier å fortelle på ulike måter på internett. Hva med å forberede noen sketsjer og sanger som dere kan framføre for andre speidergrupper?

Lag QSL kort som kan benyttes under JOTA. Dere kan også lage/skrive vanlige postkort, og sende til speidere fra ulike deler av verden som dere treffer på JOTI.