Hopp til innhold

Etterarbeid

Rapport

JOTA-JOTI kommer igjen, og igjen... og igjen. Det kommer hvert år. Tenk så greit det hadde vært, om du kunne ha husket på alt som gikk veldig bra i år, og gjort det samme om igjen neste år? Tenk om det som ikke gikk så bra i år, kunne ha blitt gjort annerledes neste år? Kanskje tenker du at du kommer til å huske det? Hvor mye husker du fra i fjor? Og året før?

Det tar ikke lang tid å skrive en kort rapport til deg selv, eller til speidergruppa. Skriv ned hva som gikk bra, og hva som kan gjøres bedre. Husk å ta vare på invitasjonen som du sendte ut til speiderne. Da slipper du å lage en helt ny tekst neste år.

Kanskje vil du dele dine erfaringer, tips og triks med andre? I så fall kan du sende inn rapporten til post@kmspeider.no, så kan vi få lagt ut dette her på denne nettsiden. Det vil være til stor hjelp for andre, spesielt de som skal delta for første gang. Send gjerne med bilder.

Norsk rapport 2016
Norsk rapport 2015

Her finner du WOSMs internasjonale rapporter

Brev

Det er moro å ha en brevvenn. Både enkeltspeidere, patruljer og tropper kan ha brevvenner. JOTA-JOTI er en god anledning til å få kontakt med speidere fra andre steder. Kanskje "møtte" du noen i år? Chattet du med noen? Så du noen på web-kamera? Hørte du stemmen til noen på radio? Noen du vil holde kontakten med? Send et brev! Ikke vent med å ta kontakt, for da blir det gjerne aldri noe av.

Hvis du har lovet å følge opp noe, så er det spesielt viktig at du gjør dette, for eksempel å ta kontakt med noen.