Velkommen til JOTA - JOTI 2014!

JOTA-JOTI 2014 arrangeres 18.-19. oktober rundt hele kloden!

Både JOTA og JOTA handler om kommunikasjon og speiderfelleskapet.


JOTA samler hvert år nesten en halv million speidere over hele verden. Speiderne snakker sammen over radiosendere på kortbølgenettet. Det kreves en egen autorisasjon for å kunne bruke en slik radio. Speidergruppene samarbeider derfor med en radioamatør. JOTA står for Jamboree On The Air.

Viktig informasjon om JOTA 2014

G3BHK - Grunnleggeren av speidernes Jamboree-on-the-Air (JOTA), LESLIE (LES) MITCHELL, G3BHK, ble "silent key" (SK) mandag 6. oktober 2014. Les minneord her
For å hedre Les, oppfordrer vi alle stasjoner til 1 minutts stillhet på både radio- og internettkommunikasjon lørdag 18 oktober kl 12:00 UTC (kl 14:00 norsk tid)

Hilsenen fra IC WOSM til norske speidere er lørdag kl 0945-1000 på frekvensen 3690 kHz, etter Sverige og før Danmark, Finland og Island. Tidspunktet er endret fra tidligere år.
Vi oppfordrer alle norske JOTA-stasjoner å være med å markere grunnlovsjubileet. Radioamatører med kallesignal LA kan benytte prefikset LI (Lima India) og radioamatører med kallesignal LB kan benytte LJ (Lima Juliett).


JOTI handler om å kommunisere over internett. Vi benytter ulik teknologi som sosiale medier, radio, webcam, TV-sendinger. For å chatte med andre speidere benytter vi en teknologi fra Internetts barndom som heter IRC. Chattekanaler tilbys gjennom ScoutLink, som har egne IRC-tjenere kun for speidere. JOTI står for Jamboree On The Internet.

Nytt av året er muligheten for å spille Minecraft sammen med andre JOTI-deltakere. Informasjon om deltakelse gis på ScoutLink.net, se etter irc-kanalen #minecraft.


Registrering av norske grupper

Årets JOTA-JOTI-puzzle er sendt ut til alle grupper som var påmeldt før 15.oktober.

Vi ønsker at alle norske JOTA/JOTI arrangementer registreres på denne siden. Bruk menyen til venstre.
For å enklere komme i kontakt med speidere fra utlandet anbefaller vi at dere også registrerer dere på nettsiden til "the World JOTA-JOTI Team" http://jotajoti.info/

Disse nettsidene

Innholdet på jotajoti.no er et samarbeidsprosjekt mellom alle norske speidere som deltar i Jota-Joti. Du kan hjelpe til med å fornye, oppdatere og forbedre informasjonen du finner her. Har du noe som du mener burde ligget her? Vi tar gjerne gjerne i mot bilder og reportasjer fra tidligere års Jota-Joti arrangementer. Send i så fall en e-post til solfrid@kmspeider.no.

Hvordan delta på JOTA
Hvordan delta på JOTI (Oppdatert oktober 2013)

Tips til aktiviteter og gjennomføringsplan
Ordliste (JOTA)
Forhåndsoppgaver
Generelt om Nordisk JOTA-puzzle
Informasjon om JOTA (Til radioamatøren) Oppdatert 15.10.14