JamPuz - Et puzzle-spill for hele verden!

JamPuz er et stadig mer populært spill der hensikten er å samle og utveksle JID koder fra speidergrupper over hele kloden. En JID kode er Jota-Joti IDentification kode.

Du kan samle slike koder fra alle grupper du kommer i kontakt med enten det er over radio eller internett. Kodene du finner skal du registrere på jotajoti.org, og på denne måten fyller du ut et slags bingo-kort, og du kan laste ned et slags sertifikat som sier noe om hvor mange koder du har samlet og hvilket nivå du og din gruppe er på.

Selv om dette er en konkurranse, så er det viktig å huske på at Jota-Joti ikke bare handler om tall og JID-koder. Dette spillet kan være en fin måte å komme i kontakt med andre speidere. Husk bare at speiderne også bør snakke sammen om andre ting. Det er viktigere med én god samtale enn å få tak i 5 JID-koder.

For å få tak i din/dine JID-koder, så må du registere deg på jotajoti.org. Dette er den verdensomspennende JOTA-JOTI nettsiden. Du finner mer informasjon om denne nettsiden i innholdsfortegnelsen.

Gå til innholdsfortegnelsen