JOTA - JOTI 2013 er over for denne gang

Jota-Joti 2013 ble arrangert 19. oktober rundt hele kloden!

JOTA og JOTA handler om kommunikasjon og speiderfelleskapet i hele verden. I år var det mange spennende nyheter rundt JOTA- JOTI på verdensplan. Har du eller din gruppe gode eller mindre gode erfaringer fra årets arrangement? I så fall hører vi gjerne fra deg.

JOTA samler hvert år nesten en halv million speidere over hele verden. Speiderne snakker sammen over radiosendere på kortbølgenettet. Det kreves en egen autorisasjon for å kunne bruke en slik radio. Speidergruppene samarbeider derfor med en radioamatør. JOTA står for Jamboree On The Air.

JOTI handler derimot om å kommunisere over internett. Vi benytter i et eldre chattesystem som heter IRC, men også andre gode tjenester på internett, som sosiale medier, radio, webcam, TV-sendeinger og annet. JOTI står for Jamboree On The Internet.

Både JOTA og JOTI arrangeres og koordineres av verdensorganisasjonen WOSM, men også medlemmer av WAGGGS er invitert til å delta. Arrangementet varer fra lørdag klokka 00:00 til søndag 24:00, lokal tid. I løpet av disse 48 timene kan du få kontakt med speidere over absolutt hele kloden, enten det er over radio, internett eller begge deler.

Registrering av norske grupper!

Vi ønsker at alle norske JOTA/JOTI arrangementer registreres på denne siden. Bruk menyen til venstre. Registreringssiden for 2013 vil være åpen i noen uker etter arrangementet, sånn at du kan registrere eller rette opp informasjon om ditt arrangement.

Hilsen fra Norsk IC

Her kan du lese årets JOTA-JOTI hilsen fra Norges internasjonale kontakt.

Disse nettsidene

Innholdet på jotajoti.no er et samarbeidsprosjekt mellom alle norske speidere som deltar i Jota-Joti. Selve designet har vært det samme i alle nordiske land gjennom flere år, men nå ser det ut til at vi er det de eneste som ennå bruker dette, og kanskje er på tide med en oppdatering. Du kan hjelpe til med å fornye, oppdatere og forbedre informasjonen du finner her. Har du noe som du mener burde ligget her? Vi tar gjerne gjerne i mot bilder og reportasjer fra tidligere års Jota-Joti arrangementer. Send i så fall en e-post til are@kmspeider.no.

Hvordan delta på JOTA
Hvordan delta på JOTI (Oppdatert 14.oktober med utfyllende hjelp til mIRC)

Tips til generelle aktiviteter og gjennomføringsplan


Les mer om JOTA-JOTI

Alfabetisk ordliste
Etterarbeid
Forhåndsoppgaver
Gjennomføring
Hvor skal vi holde hus
Hvordan delta på JOTI
Minnehefte

Nordisk JOTA-JOTI puzzle 2013
Generelt om Nordisk JOTA-puzzle
JOTA-JOTI puzzle for hele verden
Pakkeradio
QSL kort (hvordan lage)
Radiokjøring 80m og 20 til 40m
Informasjon om JOTA
Samband

Her er noen bilder fra Frikirkens speiderkorps som gir et godt inntrykk av hva JOTA-JOTI kan være. Takk til LA7Jam.no