Hilsen fra Norges International Commissioner!

Kjære speidervenner,

Denne helgen skal vi igjen få møte speidere over hele verden ved hjelp av radiobølger og internett!

Jeg husker godt min første JOTA-JOTI. Min tropp hadde ikke tradisjon for å delta, men flere av oss i troppen hadde lyst til å prøve. Sammen med patruljen min samlet vi sammen et par datamaskiner på loftet hjemme til en av patruljemedlemmene. Det ble ikke mye søvn den helga, for vi møtte speidere fra hele verden!

Senere har jeg vært med på flere JOTA-JOTI både som speider, rover og leder, hvor jeg har opplevd å møte speidervenner fra fjern og nær. Klarer dere merke av på et verdenskart med hvilke land dere har vært i kontakt med? Jeg håper også dere tar utfordringen i Nordisk Puzzle – et fint eksempel på nordisk speidersamarbeid.

Å møte speidervenner skjer ikke bare over radiosignaler eller på internett! I fjor var det rekordmange norske speidere på World Scout Jamboree i Sverige, i år var det mange norske speidere på Spejdernes leir i Danmark. Jeg håper dere inviterer deres internasjonale speidervenner til de kommenede landsleirene i Norge; Stavanger 2013 til NSF og landsleir til KFUM/KFUK-speiderne i 2014. Til neste år er det også World Scout Moot i Canada og nå er det under tre år til neste jamboree i Japan!

Jeg ønsker dere lykke til på årets JOTA-JOTI!


Med speiderhilsen
Håvard Otto

International Commissioner WOSM
Speidernes fellesorganisasjon