Hva er JOTA - JOTI?

JOTA er et årlig arrangement som samler nesten en halv million speidere over hele verden. Speiderne snakker sammen over gammeldagse radiosendere på kortbølgenettet. Det kreves en egen autorisasjon for å kunne bruke en slik radio. Speidergruppen er derfor avhengig av å samarbeide med en radioamatør. Heldigvis synes de fleste radioamatører at det er morsomt å hjelpe speidergrupper. JOTA står for Jamboree On The Air.

JOTI er et arrangement med samme målsetning som JOTI, nemlig at speidere over hele verden skal snakke med hverandre. På JOTI kommuniserer speiderne derimot sammen over Internett. Vi bruker hovedsakelig et chattesystem som heter IRC, men selvsagt kan man i tillegg bruke andre gode tjenester på internett til å komme i kontakt med speidere fra nært og fjernt, feks scoutface, facebook, msn, icq og annet. Målsetningen er å snakke med speidere "i sanntid" eller "live".

Både JOTA og JOTI arrangeres og koordineres av verdensorganisasjonen WOSM, men også medlemmer av WAGGGS er invitert til å delta. Arrangementet varer fra lørdag klokka 00:00 til søndag 24:00, lokal tid. I løpet av disse 48 timene kan du få kontakt med speidere over absolutt hele kloden, enten det er over radio, internett eller begge deler.

Hvordan delta på JOTA
Hvordan delta på JOTI (Ny informasjon fra 14. okboter 2011)


Les mer om JOTA-JOTI

Alfabetisk ordliste
Etterarbeid
Forhåndsoppgaver
Gjennomføring
Hvor skal vi holde hus
Hvordan delta på JOTI
Minnehefte
Nordisk JOTA-puzzle

Pakkeradio
Programtips
QSL kort (hvordan lage)
Radiokjøring 80m og 20 til 40m
Informasjon om JOTA
Samband
Nyttige adresser